Çiçeklerin Anlamı

Çiçeklerin Anlamı
02 Aralık 2020

MAVİ ORKİDE

Mavi Orkide Anlamı Son yıllarda daha sık görmeye başladığımız ve tüm asaleti ile görenleri kendine hayran bırakan mavi orkide aslında doğada kendiliğinden yetişen bir çiçek değildir. Beyaz orkidenin özel bir yöntem uygulanarak mavi rengi alması sağlanarak elde edilen bu özel çiçeğin anlamı da merak edilen hususlar arasında yer alıyor.
Çiçeklerin Anlamı
13 Ağustos 2020

CİPSO ÇİÇEĞİ

Küçük beyaz çiçekler, bir düğün töreni sırasında iki insanın birbiri için olması gereken duygusallığın saflığını temsil eder. Evlilik çağrışımlarının yanı sıra, bebeğin nefesi bebeklere açık bir şekilde bağlıdır. Öz disiplin ve sadakat bu klasik çiçek için modern bir anlam taşır.
Çiçeklerin Anlamı
13 Ağustos 2020

ZAMBAK ÇİÇEĞİ

Türlerine göre zambak çiçeği insanlar için bazı anlamlar taşır bu anlamlar ise; beyaz zambak türü özellikleri: iffet ve erdemi simgeler. Gelin zambağı çiçeği özellikleri: yeniden doğuş özelliği taşır.
Çiçeklerin Anlamı
15 Temmuz 2020

KIRMIZI GÜL

Kırmızı gül goncası masum bir aşkı veya duyguyu ifade etmek için kullanılır. Alıcının güzelliğine, gençliğine ve saflığına atıfta bulunulur Tek bir kırmızı gül “Seni seviyorum” demektir Koyu kırmızı gül kendinden geçmiş güzelliği simgeliyor olabilir.
Çiçeklerin Anlamı
08 Ağustos 2020

PAPATYA

Papatya çiçeği, saf ve temiz sevgi anlamını taşımaktadır. Temiz kalbin ve sevginin simgesi olarak, karşı tarafa hediye olarak gönderebileceğiniz bir çiçek türüdür. İnsana samimiyet hissi verir. Kendine has sade ve gösterişten uzak duruşu ile kadınların hayır diyemeyeceği çiçeklerden birisidir.
Çiçeklerin Anlamı
15 Temmuz 2020

BEYAZ GÜL

Beyaz gül sahip olduğu renk sayesinde temizliği, duruluğu ve saflığı ifade eder. Temiz hislerin ve güzel niyetin bir simgesidir. Karşısındaki kişiye beyaz gül hediye eden birisi sahip olduğu iyi niyeti, saf duygularını ifade edebilir. Bir dosta, tanıdığa veya iş arkadaşına hediye edilen beyaz güller saygı anlamını taşır.
Çiçeklerin Anlamı
05 Ağustos 2020

SARI LALE

Sarı lale, hoşgörü ve sevgiyi temsil etmektedir. Sevdiklerinize sarı laleleri hediye ederek hoşgörülü olduklarını ve onlara karşı sevgi beslediğinizi anlatabilirsiniz.Sarı lale yüzyıllardır “umutsuz aşk” anlamına gelirdi. Ancak zaman içerisinde bu laleler anlam değişikliğine uğradı.
Çiçeklerin Anlamı
27 Temmuz 2020

MAVİ GÜL

Elde edilemeyen ve imkansızlıkların zirvesi, çaresizliğin sembolü olan mavi gül, doğada nadir olarak bulunduğu için verilen kişinin elde edilmesinin zor olduğu anlamlarını da ifade eder. Bu sebeple mavi gül, bazen imkansız aşktır.
Çiçeklerin Anlamı
17 Temmuz 2020

PEMBE GÜL

Pembe güller görüntüsü ile bakanları kendisine hayran bırakan ve bulunduğu ortama neşe katan güllerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Güllerin anlamı içindeyse pembe gülün yeri biraz daha özel çünkü renk tonlarına göre bile ifade ettiği anlamlar birbirinden ayrılıyor.
Çiçeklerin Anlamı
16 Temmuz 2020

SARI GÜL

İçerisinde iki farklı anlamı taşıyabilen güllerden bir diğer ise sarı gül. Dostlarınız için ayrı bir anlam ifade ettiği gibi sevgiliniz içinde ayrı bir anlam ifade edebiliyor. Her ne kadar arkadaşlığın, neşenin ve memnuniyetin simgesi olarak bilinse de sarı güller sevgili için yeni bir başlangıç anlamını da içinde taşıyor.
KATEGORİLER
Çiçekleriniz nazik ve kırılgan bir yapıya sahip olduğu için, ömrünü ve güzelliğini sizin gösterdiğiniz bakım belirler. Çiçeklerinizin bakımı, seçtiğiniz çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilir. Her çiçeğin kendine özgü bakımına dair ipuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz.
Çiçekler, sevdiklerimize en iyi dileklerimizi ve en güzel duygularımızı iletmekte kullandığımız son derece etkileyici hediyelerdir. Her çiçeğin farklı anlamları ve sevdiklerimize ileteceği değişik mesajları vardır. Sevdiklerimize çiçek hediye ederken, çiçeklerin anlamlarını da biliyor olmamız gerekir. Örneğin aşkı ve sevgiyi ifade eden çiçekler ayrı; üzüntüyü ya da mutsuzluğu temsil eden çiçekler ayrıdır.
Saksı çiçekleri evinizin güzelliğine güzellik katıp, evinizi renklendirerek havasını değiştiren, modern dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Peki onlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine ne kadar hakimsiniz ?
Bahar Çukurova'ya gelince, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokusu sarar. Çocuklar yerlere düşen portakal çiçeklerini toplayıp kolyeler, bilezikler, yüzükler yaparlar. Koklamaya doyamazsınız. Hep kötü şekilde anılan Adanamızın, aslında özünde çiçek gibi olduğu gerçeğidir bu karnaval.Adana; tarihi, turistik yerleri, yemekleri ve insanlarıyla her zaman merak edilen ve ilgi duyulan bir yer olmuştur. Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı da geniş bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarında, insanlarında ve yemeklerinde bu farklı kültürleri görmeniz mümkün.
Sevgilimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, anne ya da babamıza çiçek gönderirken farklı seçeneklerde ve türlerde çiçek göndeririz. Sevgiliye çiçek özellikle kırmızı gül olurken, anneye çiçek genellikle saksı çiçekleri, mevsim çiçekleri ya da kır çiçekleri olabilmektedir örneğin. Çiçek gönderimi yaparken bunların dışında kişilerin zevkleri ve tercihleri de seçimimizi etkileyen kriterlerdir. Ancak bunların dışında Burçlar ve Çiçekler de seçim yaparken bize yardımcı olacak ipuçları arasında olabilir. Her burcun kendine özgü rengi, uğurlu sayısı, karakter özellikleri vb olduğu gibi Burca Göre Çiçek de değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıdaki tablo size, sevdiklerinizin burçlarına göre hangi çiçekleri seçmeniz gerektiği konusunda tavsiye olacaktır.