Bunları Biliyor musunuz ?

ALOE VERA BİTKİSİNİN FAYDALARI

Son yıllarda cilt bakım yöntemlerinde doğal ürün kullanımına büyük oranda bir yönelim söz konusu. Doğanın iyileştirici gücüne doğru olan bu yolculuk, cilt bakımında etkisi olduğu bilinen bazı içerikleri de önemli kılıyor. Bunlardan biri de şüphesiz ki Aloe Vera.
Bunları Biliyor musunuz ?
11 Ağustos 2020

KARANFİLİN FAYDALARI

Karanfil İle Nefesinizi Tazeleyin Ağızdaki istenmeyen kokuları gidermek için kullandığımız karanfilin sağlığımız için de birçok faydası bulunmaktadır. Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak;

KAN ÇİÇEĞİ-GELİNCİK ÇİÇEĞİ

Gelincik çiçeği diğer adı Kan Çiçeği (Papaver rhoeas), gelincikgiller (Papaveraceae) familyasından Dünya'da çok geniş bir yayılma alanına sahip bir yıllık bir bitki türü.Gelincik çiçeği gibi çok az çiçek mitolojide, politikada ve tıpta bu kadar önemli bir rol oynadı.

HER ODAYA FARKLI ÇİÇEK !

Bitkiler girdiği her ortamı güzelleştirir elbette ama hangi bitki hangi odada daha şık durur ? İşte size birkaç ipucu Havada sık görülen zehirli maddeleri temizlemesi ve oksijen seviyesini yükseltmesi ile bilinir. Uyku sırasında bol oksijen almak vücudunuza iyi gelecektir.
KATEGORİLER
Çiçekleriniz nazik ve kırılgan bir yapıya sahip olduğu için, ömrünü ve güzelliğini sizin gösterdiğiniz bakım belirler. Çiçeklerinizin bakımı, seçtiğiniz çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilir. Her çiçeğin kendine özgü bakımına dair ipuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz.
Çiçekler, sevdiklerimize en iyi dileklerimizi ve en güzel duygularımızı iletmekte kullandığımız son derece etkileyici hediyelerdir. Her çiçeğin farklı anlamları ve sevdiklerimize ileteceği değişik mesajları vardır. Sevdiklerimize çiçek hediye ederken, çiçeklerin anlamlarını da biliyor olmamız gerekir. Örneğin aşkı ve sevgiyi ifade eden çiçekler ayrı; üzüntüyü ya da mutsuzluğu temsil eden çiçekler ayrıdır.
Saksı çiçekleri evinizin güzelliğine güzellik katıp, evinizi renklendirerek havasını değiştiren, modern dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Peki onlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine ne kadar hakimsiniz ?
Bahar Çukurova'ya gelince, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokusu sarar. Çocuklar yerlere düşen portakal çiçeklerini toplayıp kolyeler, bilezikler, yüzükler yaparlar. Koklamaya doyamazsınız. Hep kötü şekilde anılan Adanamızın, aslında özünde çiçek gibi olduğu gerçeğidir bu karnaval.Adana; tarihi, turistik yerleri, yemekleri ve insanlarıyla her zaman merak edilen ve ilgi duyulan bir yer olmuştur. Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı da geniş bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarında, insanlarında ve yemeklerinde bu farklı kültürleri görmeniz mümkün.
Sevgilimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, anne ya da babamıza çiçek gönderirken farklı seçeneklerde ve türlerde çiçek göndeririz. Sevgiliye çiçek özellikle kırmızı gül olurken, anneye çiçek genellikle saksı çiçekleri, mevsim çiçekleri ya da kır çiçekleri olabilmektedir örneğin. Çiçek gönderimi yaparken bunların dışında kişilerin zevkleri ve tercihleri de seçimimizi etkileyen kriterlerdir. Ancak bunların dışında Burçlar ve Çiçekler de seçim yaparken bize yardımcı olacak ipuçları arasında olabilir. Her burcun kendine özgü rengi, uğurlu sayısı, karakter özellikleri vb olduğu gibi Burca Göre Çiçek de değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıdaki tablo size, sevdiklerinizin burçlarına göre hangi çiçekleri seçmeniz gerektiği konusunda tavsiye olacaktır.