Burçlara Göre Çiçekler

Sevgilimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, anne ya da babamıza çiçek gönderirken farklı seçeneklerde ve türlerde çiçek göndeririz. Sevgiliye çiçek özellikle kırmızı gül olurken, anneye çiçek genellikle saksı çiçekleri, mevsim çiçekleri ya da kır çiçekleri olabilmektedir örneğin. Çiçek gönderimi yaparken bunların dışında kişilerin zevkleri ve tercihleri de seçimimizi etkileyen kriterlerdir. Ancak bunların dışında Burçlar ve Çiçekler de seçim yaparken bize yardımcı olacak ipuçları arasında olabilir. Her burcun kendine özgü rengi, uğurlu sayısı, karakter özellikleri vb olduğu gibi Burca Göre Çiçek de değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıdaki tablo size, sevdiklerinizin burçlarına göre hangi çiçekleri seçmeniz gerektiği konusunda tavsiye olacaktır.
Burçlara Göre Çiçekler
26 Haziran 2020

KOÇ BURCU-Koç Burcunun Şatafatlı Ama Narin Çiçeği: Sümbül

Koç burcundaki kişiler adeta küçük bir çocuk gibidir. Sabırsız ve acelecidir. Şatafatlı, renkli ve bir o kadar da narin çiçekleri sevmemesine şaşırmamak gerek. Şatafatlı ama narin diyince insan biraz garipsiyor ama sümbülleri düşününce ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
Burçlara Göre Çiçekler
26 Haziran 2020

BOĞA BURCU-Boğaların Yaşama Sevincine Ayak Uyduran Laleler

Yaşama sevinci diyince akla ilk gelen burç boğa olsa gerek. Boğalardaki bitmek tükenmek bilmeyen yaşama sevinci insanı hayrete düşürüyor resmen. Yüzünden asla gülümsemesi eksik olmayan boğaların çiçekleri de tabii ki en az kendileri kadar yaşama tutkun olan lalelerdir.

İKİZLER BURCU-İkizler Gibi Dik Duruşlu: Gül

Baskın karakterlerin burcuna çiçeklerin kraliçesi yakışır elbette Güven veren, sözünü dinletmeyi beceren, girdiği her ortamda sözünün geçmesini sağlayan ikizler burcuna da en az kendi kadar dik duruşlu, gösterişli ve otoriter bir çiçek yakışır. Evet çiçeklerin en otoriteri gülden bahsediyoruz tabii ki.

YENGEÇ BURCU-Kendine Has Yengeçler Ve Anemon Çiçeği

Yengeç burçlarının insanı büyülemekte üzerine yoktur. Yaşam tarzları kendilerine hastır, eleştirilmekten hoşlanmazlar.Rahatsız edilmekten pek hoşlanmazlar ve kendi hallerinde gelişmeye devam ederler.Tıpkı “Akdeniz Lalesi” bir diğer adıyla “Anemon Çiçeği” gibi…

ASLAN BURCU-Aslan Kadar Gösterişli : Orkide

Aslan kraldır, önderdir. Başkalarının yaşantılarını da onlar adına düzenlemek isterler. Her şeye karışırlar, kibirlidirler. Yaşam sahnesinde her zaman parlayarak, odak noktası olmak isterler.

BAŞAK BURCU-Başak Burcu Kadar Titiz ; Margit

Başak burcu deyince insanın aklına ilk gelen şey elbette titizlikleridir. Başak burçları çok titiz ve temkinlidir. Kendilerine ait düzenleri vardır ve asla bozulmasına tahammül edemezler. Başak burçları arkadaş canlısıdır.

TERAZİ BURCU-Rengarenk Tıpkı Teraziler Gibi ; Dalya Çiçeği

Bir ortama girildiğinde terazileri fark etmemek mümkün değildir. Şıklıklarıyla, zarafetiyle, güzellikleriyle en çok da enerjileriyle fark edilir. Terazilerin bitmek bilmeyen enerjilerine hayran kalmamak mümkün değil. Kendi enerjileri yüksek olduğu kadar etrafındaki insanlara da enerji vermeyi severler.

AKREP BURCU-Akreplerin Tutkusu;Hanımeli

Akrepler kadar yaşamda tutkuyla yaşayan az insan vardır. Hiçbir şeyi yarım bırakmazlar. Akreplerin güçleri gözlerinden okunur. Mimiklerini kontrol altında tutsalar bile, bakışları ile sevgilerini ya da nefretlerini aktarabilirler. Çok nettir akrepler. Hiçbir şeyi atlamaz, saklamazlar, keskin çizgileri vardır; hanımeli çiçeği gibi.

YAY BURCU-Yay Burcu Kadar Tertemiz ; Zambak

Yay burcu insanının kalbi tertemizdir hiç şüphesiz ki. İyi niyetli, masum, yardımsever birini gördüğünüz ilk anda o kişinin yay olabileceğini unutmayın. Tabii ki yay burcunun da en az kendi kadar temizliği ve iyi niyeti sergileyen bir çiçeği var .

OĞLAK BURCU-Oğlak Burcunun Vazgeçilmezi;Amaril Çiçeği

Çalışkan yapısı ile tanınan oğlak burcu uzun boylu amariller çiçeğinden hoşlanır. Kırmızı ilk tercihidir. Oğlak burcu Amaril çiçeğine de kendisi gibi ilgi ve özen gösterir.
KATEGORİLER
Çiçekleriniz nazik ve kırılgan bir yapıya sahip olduğu için, ömrünü ve güzelliğini sizin gösterdiğiniz bakım belirler. Çiçeklerinizin bakımı, seçtiğiniz çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilir. Her çiçeğin kendine özgü bakımına dair ipuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz.
Çiçekler, sevdiklerimize en iyi dileklerimizi ve en güzel duygularımızı iletmekte kullandığımız son derece etkileyici hediyelerdir. Her çiçeğin farklı anlamları ve sevdiklerimize ileteceği değişik mesajları vardır. Sevdiklerimize çiçek hediye ederken, çiçeklerin anlamlarını da biliyor olmamız gerekir. Örneğin aşkı ve sevgiyi ifade eden çiçekler ayrı; üzüntüyü ya da mutsuzluğu temsil eden çiçekler ayrıdır.
Saksı çiçekleri evinizin güzelliğine güzellik katıp, evinizi renklendirerek havasını değiştiren, modern dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Peki onlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine ne kadar hakimsiniz ?
Bahar Çukurova'ya gelince, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokusu sarar. Çocuklar yerlere düşen portakal çiçeklerini toplayıp kolyeler, bilezikler, yüzükler yaparlar. Koklamaya doyamazsınız. Hep kötü şekilde anılan Adanamızın, aslında özünde çiçek gibi olduğu gerçeğidir bu karnaval.Adana; tarihi, turistik yerleri, yemekleri ve insanlarıyla her zaman merak edilen ve ilgi duyulan bir yer olmuştur. Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı da geniş bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarında, insanlarında ve yemeklerinde bu farklı kültürleri görmeniz mümkün.