Çiçek Bakımı

Çiçekleriniz nazik ve kırılgan bir yapıya sahip olduğu için, ömrünü ve güzelliğini sizin gösterdiğiniz bakım belirler. Çiçeklerinizin bakımı, seçtiğiniz çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilir. Her çiçeğin kendine özgü bakımına dair ipuçlarını bu sayfada bulabilirsiniz.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Orkide Bakımı

Özel günlerin kurtarıcısı olan orkide, çiçeklerin arasında en beğenileni ve en çok tercih edilenidir. Gerekli ilgi ve bakım gösterildiğinde orkide çiçekleri çoğaltılabilir. Peki orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide çiçeği nasıl çoğaltılır?
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

En Sık Görülen Çiçek Hastalıkları !

Güzel çiçeklerinizin hastalanmasını istemezsiniz elbette ama ya zaten hastalandılarsa ? Peki onları nasıl iyileştirebilirsiniz ? En sık karşınıza çıkabilecek hastalıklar ve çözümleri işte burada
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Çiçek Sularken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çiçek yetiştirmek sadece emek ve zaman değil aynı zamanda bilgi de ister. Çok severek satın aldığınız bir saksı çiçeğini yanlış yere koymanız, birkaç günde ölmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden bir çiçek satın aldığınızda özellikle sulanması konusunda da bilgi edinmelisiniz.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Karanfil Çiçeği Bakımı

En renkli çiçeklerin başında gelir karanfil; beyaz, sarı, pembe ve tabii ki kırmızı. Karanfil diyince insanın aklına ilk başta baharat olan karanfil geliyor çoğu zaman ancak karanfil çiçeği ve karanfil ağacı farklı bitkilerdir.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Tatilde İçiniz Rahat Olsun; Çiçekleriniz Solmayacak

Bütün yılın yorgunluğunu atmak, dinlenmek, eğlenmek hepimizin en büyük isteği tabii ki. Ancak siz keyifle tatilinizi yaparken minnoş çiçekleriniz evde solmasın ve tabii ki sizin aklınız da onlarda kalmasın.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Sıklamen Çiçeği Bakımı

Siklamen çiçeği direk olarak gün ışığına maruz kalmamalıdır. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Balkonların Vazgeçilmezi; Sardunya Çiçeği Bakımı

Yaz mevsiminde hafif rüzgar esen güzel bir balkonda oturduğunuzda dostlarınızla yaptığınız sohbetin tamamlayıcısıdır sardunyalar. Pencerelere, balkonlara en çok yakışan çiçeklerin başında gelir sardunya.
Çiçek Bakımı
28 Ocak 2020

Bahar Geldi , Çiçekler Açsın !

Baharın gelmesi ile çiçekler bahçelerde rengarenk örtüler oluşturmaya başladılar. Bahçeler renklendi, balkonlara karnaval havası esti. Peki bol çiçekli bir yaz geçirmek için ilkbaharda bitkilerimize ne gibi müdahalelerde bulunmamız gerektiğini biliyor muyuz?
KATEGORİLER
Çiçekler, sevdiklerimize en iyi dileklerimizi ve en güzel duygularımızı iletmekte kullandığımız son derece etkileyici hediyelerdir. Her çiçeğin farklı anlamları ve sevdiklerimize ileteceği değişik mesajları vardır. Sevdiklerimize çiçek hediye ederken, çiçeklerin anlamlarını da biliyor olmamız gerekir. Örneğin aşkı ve sevgiyi ifade eden çiçekler ayrı; üzüntüyü ya da mutsuzluğu temsil eden çiçekler ayrıdır.
Saksı çiçekleri evinizin güzelliğine güzellik katıp, evinizi renklendirerek havasını değiştiren, modern dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Peki onlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine ne kadar hakimsiniz ?
Bahar Çukurova'ya gelince, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokusu sarar. Çocuklar yerlere düşen portakal çiçeklerini toplayıp kolyeler, bilezikler, yüzükler yaparlar. Koklamaya doyamazsınız. Hep kötü şekilde anılan Adanamızın, aslında özünde çiçek gibi olduğu gerçeğidir bu karnaval.Adana; tarihi, turistik yerleri, yemekleri ve insanlarıyla her zaman merak edilen ve ilgi duyulan bir yer olmuştur. Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı da geniş bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarında, insanlarında ve yemeklerinde bu farklı kültürleri görmeniz mümkün.
Sevgilimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, anne ya da babamıza çiçek gönderirken farklı seçeneklerde ve türlerde çiçek göndeririz. Sevgiliye çiçek özellikle kırmızı gül olurken, anneye çiçek genellikle saksı çiçekleri, mevsim çiçekleri ya da kır çiçekleri olabilmektedir örneğin. Çiçek gönderimi yaparken bunların dışında kişilerin zevkleri ve tercihleri de seçimimizi etkileyen kriterlerdir. Ancak bunların dışında Burçlar ve Çiçekler de seçim yaparken bize yardımcı olacak ipuçları arasında olabilir. Her burcun kendine özgü rengi, uğurlu sayısı, karakter özellikleri vb olduğu gibi Burca Göre Çiçek de değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıdaki tablo size, sevdiklerinizin burçlarına göre hangi çiçekleri seçmeniz gerektiği konusunda tavsiye olacaktır.