Adana Tarihi Yapıları Ve Gezilecek Yerleri

Seyhan Nehri'nin kıyıları boyunca kurulan Adana, aynı zamanda ülkemizin en büyük 5 şehrinden biri. Başta acılı kebabı ve şalgam suyu olmak üzere Türkiye'de lezzet denince ilk akla gelen şehirlerden olsa da Adana sadece bunlardan ibaret değil. Çok eskilere uzanan tarihi boyunca sayısız uygarlığa tanıklık eden Adana'ya ne zaman gidilir, nerelerde gezilir, ne yenir ne içilir? Şehri tam anlamıyla hakkını vererek keşfetmek isteyenler için ipuçlarını 5 maddede sıraladık

1- Ne zaman gitmeli?

Akdeniz'in en sıcak şehirlerinden biri olan Adana, yıl boyunca ziyarete elverişli bir iklime sahip. Ancak aşırı sıcaklarda şehri dolaşmak biraz zorlayıcı olabildiğinden Adana'yı ziyaret etmek için en uygun dönem hava sıcaklığının daha elverişli olduğu bahar ayları. Yani bir sonraki bahar için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

2- Nasıl gidlir?

Adana Şakirpaşa Havalimanı'na uçarak Türkiye'nin birçok yerinden Adana'ya kolayca ulaşabilirsiniz. Şehre indiğinizde ise taksilerle veya belediye otobüsleri ve dolmuşlarla her yere gidebilirsiniz. Adana'da başta havalimanı olmak üzere birçok yer birbirine yakın. Bu sayede ulaşım hem kolay hem de ekonomik.

3- Nerede kalmalı?

Şehirde küçük pansiyonlardan büyük 5 yıldızlı otellere kadar çok sayıda konaklama seçeneği var. Eğer manzaralı bir yer arıyorsanız, Seyhan Nehri'ne bakan otellerden birini tercih edebilirsiniz.

4- Nereleri görmeli?

Adana'yı gezmeye şehir merkezinde turlayarak başlayabilirsiniz. Eğer tarihi eserleri ve müzeleri dolaşmak isterseniz, doğrudan Adana Arkeoloji Müzesi'nin yolunu tutun. Misis ve Gözlükale gibi ören yerlerinden çıkarılan tarihi eserler Adana'nın ve tüm Çukurova'nın tarihi keşfetmek isteyenleri bekliyor. Misis Mozaik Müzesi, Etnografya Müzesi ve Atatürk Müzesi de Adana'da görülebilecek diğer önemli müzeler arasında. Müze turundan sonra Seyhan Nehri'nın kıyısında yürüyerek şehrin en önemli sembolü olarak bilinen Taş Köprü'yü görebilirsiniz. Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen köprünün orijinali 21 gözlü iken köprünün yakınlarında yapılan çalışmalar nedeniyle sadece 14 gözü günümüze ulaşabilmiş. Şehrin tarihi caddelerinde dolaşırken karşınıza çıkacak Büyük Saat de mutlaka görülmesi gereken eserlerden. Türkiye'nin en yüksek saat kulesi olan yapının uzunluğu tam 32 metre. Tarihe meraklıysanız ve antik şehirleri gezmeyi seviyorsanız Adana'nın yakın çevresinde bulunan Anavarza, Magarsos, Misis ve Akören gibi ören yerlerini de mutlaka dolaşın. Her bir taşında tarihin izini sürebileceğiniz şehirde görülmesi gereken diğer eserlerden bazıları; Kozan Kalesi ve Manastırı, Hasan Ağa Camii, Yeni Camii ve tepesinde bulunan heykelin bebeğe benzetilmesi nedeniyle Bebekli Kilise olarak da bilinen St. Paul Kilisesi

5- Nerede ne yemeli?

Adana ve yemek denince söylenebilecek üçüncü bir kelime varsa o da kebaptır. Şehrin adı ile anılan acılı kebapları tatmak için merkezde birçok alternatif var. Üstelik Adana'da nereye giderseniz gidin porsiyonlar büyük ve doyurucu. Burada eğer birkaç gün geçirecekseniz ilk günü kebaplara ayırdıktan sonra diğer günler en az kebap kadar lezzetli ciğer ve kaburgaları tadabilirsiniz. 

KATEGORİLER
Bahar Çukurova'ya gelince, sokakları mis gibi portakal çiçeği kokusu sarar. Çocuklar yerlere düşen portakal çiçeklerini toplayıp kolyeler, bilezikler, yüzükler yaparlar. Koklamaya doyamazsınız. Hep kötü şekilde anılan Adanamızın, aslında özünde çiçek gibi olduğu gerçeğidir bu karnaval.Adana; tarihi, turistik yerleri, yemekleri ve insanlarıyla her zaman merak edilen ve ilgi duyulan bir yer olmuştur. Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı da geniş bir kültüre sahiptir. Tarihi yapılarında, insanlarında ve yemeklerinde bu farklı kültürleri görmeniz mümkün.