Bitki Bakımıyla İlgili Sık Sorulan Sorular
Bitkiniz gerekli azotu fasulye sayesinde, potasyum ihtiyacını muz kabuğu sayesinde, fosfor ihtiyacını da hamsi sayesinde karşılayacak bu organik ilacı sulamadan önce bitkinize verebilirsiniz.

1- Çiçek Coşturan Nedir ve Ne İşe Yarar?

Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan kimyasal bir gübredir. çiçek coşturan sayesinde bitkiler kolayca azot, demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineralleri alır.

Çiçekli bitkiler için ayrı, yapraklı bitkiler için ayrı çeşitleri mevcuttur.

2- Evde Çiçek Coşturan Nasıl Yapılır?

Evde kimyasal kullanmadan çiçek coşturan gübre yapmak isteyenler için kolay çiçek coşturan tarifi şu şekilde; Bir yemek kaşığı kuru fasulyeyi küçük parçalar halinde doğrayın ardından 1 adet muz kabuğu ve bir adet hamsiyi de küçük parçalar halinde doğrayarak 3 malzemeyi karıştırın. Ardından bu malzemeleri kaynamış suya atın ve oda sıcaklığında 1 gün bekletin.

Bitkiniz gerekli azotu fasulye sayesinde, potasyum ihtiyacını muz kabuğu sayesinde, fosfor ihtiyacını da hamsi sayesinde karşılayacak bu organik ilacı sulamadan önce bitkinize verebilirsiniz.

3- Ev Çiçekleri Nasıl Çabuk Büyür?

Çiçeklerin hızlı büyümesi için ne yapmalı? Çiçeklerinizin doğru ışığı bulduğu yerde, çok sık yerini değiştirmeden düzenli sulayarak çiçeğinizin büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Buna ek olarak, şeker ile sarımsağı dövüp çiçeğinizin toprağına yerleştirebilir veya demlenip soğutulmuş çayı çiçeğinizin toprağına dökebilirsiniz. Bu iki yöntemden birini aşırıya kaçmadan yaparak çiçeğinizi gözlemleyebilirsiniz.

4- Çiçeklere Doğum Kontrol Hapı İyi Gelir mi?

Doğum kontrol hapını bitki hormonu olarak kullanma oldukça yaygın bir yöntemdir. 3-4 ayda bir bitkinizin toprağına bir adet doğum kontrol hapı bırakarak çiçeklenmesini sağlayabilirsiniz.

5- Çiçeklere Aspirin Verilir mi?

Bir aspirinin çeyreğini 1 litre suda iyice eriterek 15 günde bir bitkilerinizin yapraklarına fısfıs yardımı ile uygulayabilirsiniz. Çok abartmadan, ince bir tabaka halinde uygulamanız da ayrıca önemli. Bitki yapraklarından su akarsa anlayın ki yanlışlık var.

Bu işlem bitkinizin bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.

6- Çiçeklere Şekerli Su Verilir mi?

Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Sarımsakla ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz ama şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.

7- Kuruyan Çiçek Nasıl Canlanır?

Çiçeğinizin kuruyan, ölü dallarını kesin. Sararmış olan yapraklarını da makas ile temizleyin. Böylece çiçek bütün gücünü yeniden toparlanmaya verecek, ölü yaprak ve dallara besin aktarmayacaktır.

Toprağını yalnızca kurumaya başladığında sulayın fakat tamamen kurumasına izin vermeyin.

Gübre verin.

8- Evcil Hayvanlar İçin Zararlı Olan Bitkiler Nelerdir?

Bu oldukça önemli bir soru. Canları bize emanet olan evcil hayvanlarımıza bakarken en çok dikkat etmemiz gereken noktalardan biri ev içerisinde bulunan bitkilerdir. Zira özellikle yaramaz kedicikler ve kuşlar saksıdaki çiçeklerinizi küçük küçük yemeyi severler. Ancak bazı bitkiler var ki, evlatlarmız gibi sevdiğimiz evcil hayvanlarımızı zehirleyebiliyor. Bunlardan bir tanesi hemen hemen her evde bulunan Dracena Massengena, yetiştirmesi kolay, görünümü güzel çiçeksiz bir bitki olan salonların yeşil güzeli Difenbahya ya da Dieffenbachia, uyku çiçeği olarak da bilinen Süs Yoncası, Siklamen Çiçeği, Kasımpatı, Begonya ve bazı zambak türleri.

 
KATEGORİLER
Saksı çiçekleri evinizin güzelliğine güzellik katıp, evinizi renklendirerek havasını değiştiren, modern dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Peki onlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine ne kadar hakimsiniz ?